Çerez Örnek
canlı destek

Mazeret Sınavı Uygulama Esasları

T.C.

EGE ÜNİVERSİTESİ

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ESASLARI YÖNERGESİ

 

Mazeret sınavları esasları:

 

 Madde 17- (1) Mazeret sınavları, sadece ara sınav ve bütünleme sınavları için geçerlidir. Öğrencinin bir dersten mazeret sınavına alınıp alınmayacağını ilgili birimin yönetim kurulu karara bağlayıp, mazeret sınavının hangi tarihte, nerede ve ne şekilde yapılacağını tespit ve ilan eder.

 

(2)Hastalık nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerin durumlarını, tam teşekküllü hastaneler tarafından verilen sağlık raporu ile belgelemeleri gerekir. Yakınlarının ölümü, doğal afet ve benzeri durumlardaki mazeretlerini belgeleyen öğrencilerin tüm sınavları için mazeret sınavı hakkından yararlanıp yararlanamayacağı ilgili birimlerin yönetim kurullarında karara bağlanır.

 

(3)Mazerete gerekçe olan belgelerin, düzenlendiği tarihi izleyen beş iş günü içerisinde ilgili dekanlığa veya müdürlüğe verilmesi gerekir. Bu sürenin aşılması halinde, başvurular işleme konulmaz. Mazeret sınavına girmeyen öğrencilere yeni bir mazeret sınav hakkı verilmez.

 

 (4)Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde Türkiye, Üniversite ve Fakülte/ Yüksekokulu temsil etmek için görevlendirilen öğrencilere, katılamadıkları her sınav için mazeret sınav hakkı verilir.

 

(5)Mazeretleri, ilgili birim yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin sınavları ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenen tarihlerde yapılır.

 

(6)Mazeret sınavlarının kapsamı, dersi veren öğretim elemanı tarafından veya entegre eğitim uygulaması yapan birimlerde, bölüm/program kurulları tarafından belirlenir.

 

 

(*)01.01.2019 tarih ve 01/13 sayılı yönetim kurulu kararımız gereğince, “Mazeret sınavına, sağlık raporu ile yapılan başvurularda, rapor saatinin sınavdan önce veye sınav saatinde olması gerekmektedir. Sınav saatinden sonra alınan raporlar işleme konulmayacaktır.

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ